Naše pivo JAKUB                                                                                                                                                                                                                       

 

U nás se vaří klasickou dekokční metodou, která je typická pro česká piva. Používáme bezvýhradně jen tradiční suroviny jako slad, vodu, chmel a ušlechtilé pivovarské kvasnice. /Bohužel je tato zásada čím dál tím častěji porušována zejména velkými pivovary, které ve snaze ušetřit suroviny přidávají do piva náhražky sladu, stabilizátory a barviva./ Pivo necháváme zrát za nižších teplot, čímž nijak neurychlujeme celý proces kvašení a ležení.  Máte tak jistotu, že je vždy čerstvé, správně prokvašené a uleželé. Pivo je nefiltrované a nepasterované, čímž si uchová všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny. Vyšší hořkost působí nejen chuťově příjemně, ale má i blahodárný vliv na trávení.

 Jak pivo vyrábíme?

Důležitým kritériem při výrobě dobrého piva je dodržování typicky českých postupů. Samozřejmě i hygiena a čistota je nedílnou součástí úspěšného výrobního procesu.

V třínádobové nerezové varně o objemu 200 l vyrážené mladiny postupně probíhají fáze vystírání, rmutování, scezování a chmelovar.

Poté se ochlazená mladina zakvasí ušlechtilými pivovarskými kvasnicemi. Hlavní kvašení trvá zhruba 1 týden při teplotě 10°C.

Dokvašování probíhá v ležáckém sklepě při teplotě 2°C 50 dnů i déle podle typu vařeného piva.

 

V současné době vaříme:

> 12° světlý ležák Jakub / s vyšší hořkostí /

> 14° tmavý speciál Jakub / s čokoládovým sladem /